Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
3 FARKLI KİŞİ, 3 FARKLI PARTİ…


Meral Korkmaz Bence...
meralkorkmazz@gmail.com
 
 

Bu hafta üç farklı kişinin karşılaştırmasını yapacağım sizlere.

Önceliği Ordu Belediye Başkanı Sayın Seyit Torun’a vermek istiyorum. Seyit Torun, iktidar partisinin büyük güç olduğu iki dönemde de, bu büyük güce inat, Ordu halkının oyunu alarak tekrar tekrar başkan seçilmiştir. Böylece partizanlığın çokta önemli bir faktör olmadığını göstermiştir. Karşısında böylesine güçlü bir iktidar varken, Seyit Torun’a seçimi rahatlıkla kazanmasını sağlayan şey neydi?

Sayın Torun, son derece güler yüzlü, alçak gönüllü, vatandaş ile arasında asla resmiyet gözetmeyen ve vatandaş ile çok iyi diyalog kurarak aradaki mesafeleri kaldırabile biri…

Aynı zamanda şehrini seven ve hizmette kusur etmemeye gayret gösteren, Ordulunun gönlünü kazanmış bir başkan… haklın sorunlarını dinlemiş, halkını unutmamış ve bir bir ziyaret etmiştir.

Bu da demek oluyor ki; kişilik, seçimlerde etkili rol oynuyor.

Gelelim ikinci kişiye…

İkinci kişimiz Ünye Belediye Başkanı Sayın Ahmet Arpacıoğlu…

Ahmet Arpacıoğlu ise Seyit Torun’un aksine iktidar partisine mensup olup, o da Seyit Torun gibi bir kez seçilmekle kalmayıp, 2. Kez halkın tercihi olmuştur.

Ahmet Arpacıoğlu, vatandaşın sevgisini kazanmış, aradaki resmiyet duvarını yıkmış başkanlardan biridir. Vatandaş Arpacıoğlu’na istediği zaman ulaşabilmiş, Arpacıoğlu tarafından dertleri bir bir dinlenmiş, hoşgörü ve Ünye’nin gelişmesine yaptığı katkılardan dolayı kendisini yine başkan olarak görmek istemiştir. Arpacıoğlu, yaptığı hizmetleri, samimiyeti ve büyükşehirlere özgü olan ancak, Ünye belediyesinin gerçekleştirebildiği büyük organizasyonlara imza atmış bir başkandır.

Üçüncü kişimiz ise, İkizce Belediye Başkanı Sayın Birol Kaygı;

Birol Kaygı da, saydığımız iki başkanın tersine daha farklı bir partiden aday gösterilerek başkanlığa seçilmiştir. Ve öyle de kalmıştır. Birol Bey’de iktidara karşı ayakta kalabilmiş, partisinden ve kişiliğinden ödün vermemiş bir başkandır. Tam 3 dönemdir başkanlık yapan sayın Kaygı, İkizce halkının gözünde o makamın vazgeçilmezi durumuna gelmiştir. Birol Kaygı denildiğinde akla ilk gelen sonsuz ve sorunsuz hizmeti, vatandaşa olan yakınlığı ve vatandaş tarafında oldukça sevilmesidir.

Kısaca anlatmaya çalıştığım bu başarılı başkanlarımız 3 farklı partiden, 3 farklı kişiler.

Ama, onları uzun dönem o makamlarda tutan belirgin ortak özellikleri var.  Kişiliklerinin baskın geldiği seçimlerde onları başarılı kılan en belirgin özellikleri ise halk tarafından çok sevilen, samimi kişiler oluşudur. Bu da demek oluyor ki, başarının sırrı, güler yüz, tatlı dil, saygı-sevgi ve hizmet…

Kazanan yine Sevgi...

 

 

 



Bu yazı 3986 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI