Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
VATAN, BAYRAK VAROLSUN!


Gökçe YİĞİT Genç Kalem
unyevizyongazetesib.d@gmail.com
 
 

İnsanlar her zaman bir şeylere inanma ihtiyacı duyarlar. Bu inanç bazıları için sahiplenme duygusudur.
Atalarımız millete, bayrağa, Türklüğe inanmış ve yaptıkları  her işte bu inancı nakış nakış  işlemiştir kalbimize. Bayrağı olan bir millet , kuşlar misali özgürce dolanır vatanının semalarında.  Bağımsızlığımız bizleri ayakta tutan en büyük değerimizdir.  Boyun eğmeden yaşamamız için,  bayrak için, vatan için sonuna kadar savaşmaktır  
özgürlük.  Korkmamaktır  düşmandan,  sabretmek, inanmaktır.
Türk askeri önce inandı, sonra vatanı  için savaştı ; yaz  kış demeden,  gecenin zemherisine aldırış etmeden …   Bizler yeni bir güne korkusuz uyanalım diye  canını malını hiçe sayıp vatan için siper oldular düşmana.  Oldular ki bayrak süzülsün semalarda , beyaza bürünmüş gelinler misali…
Vatan yıkılmaz bir kaledir. Eğer gücünü milletten,  Anadolu uğruna  canını ortaya koyan  Türk askerinden alırsa  onu ne top yıkabilir ne tüfek… 
Bu vatan, bu bayrak bizlere  Dumlupınar’da Anafartalar’da, Çanakkale’de, karlarla kaplı dağlarda  ailesini vatana emanet eden şehit askerlerimizin  en büyük mirasıdır.
Vatan yeni doğmuş bir bebek kadar umutlu,  onu her şeyden koruyacak annesi kadar güçlüdür.  Vatan bizlere 
sahiplenmeyi öğretir, hakkı öğretir. ‘‘ Türk’lerden başka  dini ve vatanı uğruna  canını vermeye hazır asker görmedim.’’ demiş  Hamilton.
Türk askeri cesurdur, emin adımlarla yürür…  Ebedidir umudu…
Bayrağımız vatanımızın simgesidir. Kırmızı beyaz renklerin semalarda dalgalanma öyküsünü  adım adım işlenmiştir topraklarda.  Bu yurdun, bu vatanın  her taşı toprağı  ter dökülerek kazanılmıştır gece demeden, gündüz demeden.
Vatan anadır, babadır. Anasız babasız kalırsa gariptir, sahipsizdir bir millet…  Tarihte vatanımıza nasıl sahip çıkıysak  -  değil yirmi birinci yüz yılda  -  sonsuza kadar vatanımıza sahip çıkacağız. Bizi bu topraklardan mahrum etmeye çalışanların gölge gibi peşinde olmaya devam edeceğiz.                     
    Ey düşman!  Yüzün gülmesin.
Görmeyecek gözlerin seller gibi akan şehit kanlarını. Uyanmayacağız bomba sesleriyle dolu bir sabaha.  Korkmayacağız adım atmaya,  şanlı bayrağımız dalgalandıkça.  Ülkemin göğünü şehit selaları değil; ‘‘İstiklal Marşı’’  dolduracak.  Görmeyeceğiz her gün tabutlar üzerinde bayrakları.  Onların ait olduğu yer,  ülkemin semalarıdır. 
    Bizler, Türk gençliği! Şehitlerimizin önünde huşu ve saygıyla eğiliyoruz. Bayrağımızı  göklerden indirmeyeceğimize, vatanımızı sonsuza kadar koruyacağımıza,  bizlere umut aşılayan bağımsızlığımıza sahip çıkacağımıza ebediyen  söz veriyoruz.



Bu yazı 1915 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI