Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
ANADOLU’NUN KALBİ ÇANAKKALE


Gökçe YİĞİT Genç Kalem
unyevizyongazetesib.d@gmail.com
 
 

Bu hayatta insan için en önemli değer nedir diye sorulsa…  

Yanıtları herkes için farklıdır.  Büyük bir çoğunluk özgürlüğün en büyük değer  olduğundan bahsedecektir.  Peki özgürlük nedir? 

Bazıları için gözlerini kapatıp rahatça nefes alabilmek, bazıları için ise yeni bir güne uyanabilmek veya  döşeli mayınlara basmadan sokaklarda adım atabilmek…   Korkmamaktır.

Bizim değerlerimiz; bağımsızlığımız, toprağımızdır, bayrağımız, vatanımızdır. Gücümüz, vatan uğruna canını siper eden Mehmetçiklerimizdir.

Bu topraklar Anafartalar’da , Dumlupınar’da, Anadolu’nun kalbi  Çanakkkale’de   bütün zorluklara  -  gecenin zemherisine aldırış etmeksizin  -   ölüm göze alınarak kazanıldı.  Çanakkale’de yatan şehitlerimiz birer ölü değildir;  bizlerin gururu, meşalesi, umududur. Mustafa Kemal Atatürk’ün  de dediği gibi;  ‘‘ Ey Türk Gençliği!  Birinci vazifen Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini  ilelebet  muhafaza ve müdafaa etmektir.’’

Bizler, Türk gençliği! Anadolu’muzu ilelebet koruyacağız. Mehmetçiklerimizin yüzünü kara çıkarmayacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün  bir diğer sözünde ifade ettiği gibi  ‘‘ İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek  dahili ve harici bedhahların olacaktır.’’

Ey düşman!  Kanın toprağa karışmadan çek kendini geri.  Bu vatan, bu bayrak, topraklarımızın her bir karışı Türk evladınındır. Bizi bu topraklardan  - Anadolu’dan – mahrum edecek her bedhah ölümü tadacaktır.

‘’ Türk’ler,  Çanakkale’yi  zorlayan  çağının en ileri tekniğine sahip güçler karşısında adeta bir kale gibi dikilmişlerdir.’’ demiş Churchill.  Gücünü Türk Milleti’nden alan Anadolu’yu ne top yıkabilir ne tüfek…

Çanakkale bizimdir, bu vatan bizimdir. Anadolu’muzun kalbi Çanakkale’mizi  ne karada ne de denizde  düşman eline bırakmadık, bırakmayacağız da.  Vatanımız, toprağımız, bayrağımız , Çanakkale’miz bizlere  Mehmetçiklerimizin  en büyük mirasıdır.  Atalarımız  -  Avrupalı’ların ifadesiyle can çekişen bir devlete rağmen -   güçlü, cesur bir milli ruha sahip olduklarını ortaya koymuşlardır.

Bizler mehmetçiklerimizin nesliyiz.  Onlar bizleri korudular. Bizler de doğacak nesillerimizi güvence altına alacağız. Uyanmayacağız bomba sesleriyle dolu bir sabaha.  Ayaklarımız bulanmayacak seller gibi akan kanlara.  Duymayacak kulaklarımız Türk  Şehidi  selasını.

 Şehitler anıtına bir mezar daha eklenmeyecek.   Görmeyecek gözlerimiz bayrağımızı tabutlar üzerinde. Bizler var  oldukça bayrağımız semalarda dalgalanacak.

 

                                                                                                               Gökçe  YİĞİT



Bu yazı 1899 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI