Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
Slogan değil samimiyet…


Av. Metin EFİL
unyevizyongazetesi@gmail.com
 
 

Ülkemizin dünyanın sayılı ülkeleriyle yarışabilmesi kolay değildir. Çalışmadan ,daha çok çalışmadan aradaki fark kapatılamaz. Almanya, Japonya, İngiltere ,Fransa 2.Dünya savaşından çıkmış ülkelerdir. Bugünkü durumlara baktığımızda dünya ekonomisinin zirvesinde bulunduklarını görürüz. Çin de aynı dönemlerde savaşmış, kendi iç savaşını yaşamış, Japonya’nın işgalini görmüştür. Çin i ekonomik açıdan anlatmaya gerek yoktur, herkes Çinin ekonomik durumunu bilir.
Öncelikle belirtmek gerekir ki herkes için olmasa da refah çıtası artmaktadır. 100 yıl önce bir padişahımızın sarayında , banyosunda bulunan katı yakıtlı termosifon yerine bugün pek çok evde doğalgazlı veya elektrikli ısıtmaya dayalı konforlu banyolar standart hale gelmiştir. Daha zenginler içinse standart artık bir dönemin padişahlarının standartının çok çok üstündedir. Hal böyleyken devletlerarası kıyaslamalarda da bir ülkenin 20 yıldır kullandığı teknolojiyi bugün üretebiliyor olmak fark oluşturmayacaktır. Çünkü fark kapatmayan gelişmeler anlamsızdır. Saydığım ülkelerin ilerisine ekonomik ve teknolojik açıdan geçebilmek oldukça önemlidir. Bunun için bir maraton koşucusunun yaptığı gibi farkı kapatıp yarışı birinci olarak bitirebilecek şekilde koşabilmek gerekir. Çalışmak gerekir. Bir yıkım yaşamış bu saydığım ülkeler yatarak büyümediler. Maddi sebepler önemli olduğu gibi insani değerlerdeki yozlaşmanın da önüne geçilmesi ileriye gitmenin fark oluşturmanın gereğidir.
Düşünün kendinize iyi bakmadınız , temiz gıdalar tüketmediniz, meyveyi sebzeyi yeterince yıkamadınız, suyunuzun temizliğine dikkat etmediniz ve hasta oldunuz.Nasıl koşarsınız bir yarış kazanırsınız. Size bir asalak musallat olursa , bağırsaklarınızda kurt yerleşirse, gıdanıza ortak olursa nasıl sağlıklı beslenirsiniz. Bir liralık gıda harcaması yaptığınızda elli kuruşluk gıda almış gibi vücüdunuz fayda görürse nasıl iyi bir maraton koşucusu olursunuz? 
Elde ettiğiniz gelirin bereketli olması için harcamalarınıza dikkat etmeniz, israfın önüne geçmeniz, asalaklara yaşama ortamı sağlamamanız gerekmektedir. 
Bir ülkenin asalakları ülkeye faydası olmayan zararı olan , nimetlerini sonuna kadar kullanan külfetlerinden kaçanlar olduğunu, kendilerini düşünen, fedakarlık ,kardeşlik nedir bilmeyen, bencilin dikalası olduğunu hepiniz düşünebilirsiniz.
Birileri gecesini gündüzüne katacak, dirsek çürütecek ,ülke ekonomisi için , ülkenin bilimsel ve teknolojik gelişimi için uğraşacak ,bu emeğin ülkeye verdiği gücü asalaklar sömürecek. Böyle bir şeye nasıl tahammül edilir ki? Kendini feda etmeye hazır olan insanların arkasına saklanıp vatanseverlik gösterisi yapanlara nasıl tahammül edilir ki? Biri canından geçmiş çalışırken birileri cebini düşünecek? Bu şekilde devletler muvazenesindeki yerimizi alamayız, yerimizi de koruyamayız.Haddi hesabı olmayan şehitlere bakın.Fedakar insanlara. Yaralanan, tam olarak iyileşmeden tekrar vatanına hizmete koşan insanları bu millet çok çıkardı içinden. Halbuki SGKnın zarara uğratıldığına ilişkin az dava yoktur. Maaş alabilmek için Allah indinde boşanmadığını düşünerek kağıt üzerinde boşanmayı tercih eden az değildir. Bu ülkede Yeşilkart alanlar bile sorgulanmıştır, kağıt üzerinde gerçekte ihtiyaç sahibi olmadığı halde dalavereyle yeşilkart kullandıysan yine ülkeye zarar verenlerdensin. Vergi kaçırarak mal mülk sahibi olup caka satarak nasıl vatansever olabilirsin. Her neyse örnekler çoğaltılabilir. Kısacası devlete kazık atıp ondan sonra şehit cenazelerine katılmaya yüzünüz olamaz. Vatan Millet sevgisinden bahsetmeye yüzünüz olamaz. Olmamalı. Vatanını milletini seven olma zor mu geliyor bilemiyorum. En azından vatanseverlik içinizde yoksa bile vefa olsun borçlu hissedin .Borcunuza sadık kalarak ödemek için uğraşın. Öyle faydalı olun. Slogana gelince önde gidenler cepten ,emekten kısarlar kaçarlarsa samimiyetsiz olurlar. Slogan  değil icraat olmalı.
Devletimiz milletimiz için vardır. Harcamaları milletimizin bekası içindir. Sağlıklı , her türlü ihtiyacını insanlarımızın karşılayabildiği güvenlik ve huzur şemsiyesi. Vergi ödeyin.Kamuyu zarar ettirmeyin.Devletin malı deniz demeyin.Liyakati arayın hatırı degil.İsraftan uzak olun. Sloganla bu millete bir hayrınız dokunmaz. Samimi olmak lazım velhasıl kelam.
Bu şekilde bir yarışta arkadan koşan olmaktan kurutulunabilir. Tank üreten olabilmek ,helikopter üretebilmek, füze sistemleri üretebilen olabilmek bize birincilik getirmeyecektir belki ama bunları yapabilenlerin gerisinde de olmamış olacağız. Bunlar için para lazım adam lazım. Paranla katkıda bulunmaktan kaçarsan beyinadamı da olmaktan kaçarsan yine bir vatansever değilsin yalan mı.Asalaklığı seçmişsindir.
Tankı, füzeyi, helikopteri bertaraf edecek teknolojileri ilk geliştiren güçlü ilim irfan yuvası bir ülke olabilmek için yapılması gerekenleri yapmak yapılmaması gerekenleri de yapmamak işte bütün mesele bu. Slogan değil samimiyet…



Bu yazı 1900 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI