Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
İstatistik olur hayatlar


Av. Metin EFİL
unyevizyongazetesi@gmail.com
 
 

Mesele herkesin ideali konuşması anlatması fakat yaşamaması, ideali huy edinememesi. Mükemmellik iddiasında bulunmak da büyük bir cürettir. Hepimiz hatalı insanlarız. Hatalardan birisi kemale ermeden kamil olmayı anlatmak, onu insanlara vaat etmek gibi.
Mesele sırf mükemmeli anlatıyor olmanın mükemmeli gerçekleştirebileceği yanılgısına kapılmadır. Bu durum her insanda vardır. Az çok farkına varan varır, haddini bilen bilir yanılgısından , gafletinden irkilerek uyanarak kurtulur, kendini vaatlerle borçlandırmaz.  
Her insanın da bir sınavı olur. Sınavlardan kimisi kendisinin vaatte bulunması kimisi herkeste hata kusur bularak doğru tavsiyelere kulak tıkaması, söyleyenden dolayı söyleneni değersiz görmesi veya değersizleştirmesi, değersiz göstermesidir.

İnsanlar çeşit çeşit hatalar yapar ortak hatalarla bölükler haline gelir bölük bölük benzer sınav hatalarıyla kümede bir sayısal değer olurlar. E evrensel kümesinde bölük bölük kümelen insanlar bölük bölük sınav sonuçlarının açıklanmasını bekler.

Üzüm yemek niyetiyle hareket eden kendisinin ve içinde bulunduğu topluluğun selameti için doğru sözün talibidir bağcıyı dövmek niyetiyle hareket eden de söz söyleyenin ne dediğiyle ilgilenmeden yaşar.

Velhasıl kelam dolayısıyla her insan bir istatistik olarak çeşit çeşit gruplarda yer alabilir. Başı da bir sonu da bir.
İstatistik olur hayatlar.



Bu yazı 1411 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI