Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
Aydınlanma Yaşatılmalı


Av. Metin EFİL
unyevizyongazetesi@gmail.com
 
 

Bir meselenin halledilmesi noktasında çok karşılaşılan bir yaklaşım vardır. Bir kaçış, baştan savma, sizi silkeleme çabasının basit bir görünümüdür. Bunun ölçüsünü koyacak durumda da değillerdir. Öyle bir kriterleri de yoktur. Kabul veya reddedilir. Başka ne olacaktı ki ? İşleri de bellidir. Hal böyleyken “LÜTFEN BU VE BENZERİ KONULAR İÇİN BİZİ MEŞGUL ETMEYİNİZ...” şeklindeki bir söze muhatap olduğunuzda aklınızda geçenler oldukça çeşitli olabilir. Size ayrıca bir tavsiye gerekebilir. “LÜTFEN BU VE BENZERİ KONULAR İÇİN BİZİ MEŞGUL ETMEYİNİZ...” şeklindeki bir söze muhatap olunması karşısında tavsiyeye muhtaç bir durum vardır insanlık adına.

Karşısındaki insana yaklaşım tarzı, gösterilen değer sorgulamaya açıktır. Pek çok insanın içine düştüğü bir durumdur , büyük bir hatadır. Hal böyle olunca sizler de  şunu demek hakkına sahip olursunuz, bu hakkınız doğar. Bence haklı bir eleştiri ve tavsiye sözüdür. Bu yaklaşıma tarafımca uygun görülen söz “LÜTFEN CİDDİ MESELELERE YETERLİ HASSASİYET GÖSTERİLMEYECEKSE BİZİ MEŞGUL ETMEYİN, TAHAMMÜL GÜCÜ YOKSA İSTİFA EDİN” tavsiyesidir. Bu söz her idareciye faydalı bir tavsiye olabilecek bir sözdür.

Şöyle ki bir tespit yapması gerekir insanın. Belli bilgi birikimi , entelektüel düzey, genel kültür, hukuki ve ahlaki normlara sahip onlara vakıf bir zihniyet ve  onları içine sindirmiş bir kişilik…

Bu söz içinde meseleyi anlayabilme kapasitesine , yeterliliğe  vurgu yaparak kişiyi kendi iç dünyasında uyarır, kendini tartma fırsatı sunar. Meseleyi anlayıp ciddiyetine göre tavır tutum geliştirebilme , tutum ve davranışını oranını şiddetini ayarlayabilme yetisi ve bunu yapabilmenin gereği ve önemini insana hatırlatır. Duyarlılık barındırır. Hassasiyet , kılı kırk yarabilme şuuru, hatasızlığa mümkün mertebe yaklaşabilme amacını hatırlatır. Liyakatın önemli bir kısmına vurgu yapıcıdır. Bunlar olmadan bulunulan bir makamda bulunmak da ilerlemenin gelişmenin önünde engel teşkil eder, oyalayıcıdır yani ne makamda bulunan bir fayda görür ne de makamdan etkilenenler. Hatta bu kişiler zarar da görebilirler. Yapılan hatalar , hata yapan olmak kişiyi zayıflatır.

Tahammül gücünün varlığının bulunulan makamların gereğini yerine getirebilir olabilme, gereğini yerine getirebilir liyakatte olabilme halinin sürdürülebilir olmasını mümkün kılacağı açıktır. Benim meseleye yaklaşımım budur.  
Velhasılkelam ciddi sorumluluk bilinci gerektiren idareciliğin liyaketin aydınlanmasını 
yaşamış şahsiyetler gerektireceği açıktır. 



Bu yazı 1334 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI