Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
YEMİN


Arslan GÜDEK Mesela...
unyevizyongazetesi@gmail.com
 
 

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yeni yasama dönemine bütün seçilmişleriyle yemin ederek başladı. Bu yemini kayıtsız ve şartsız bütün vekiller sırayla ettiler.
Gel gör ki, kaç seçilmiş bu yemine tam anlamıyla uyacak belli değil. Ne kadarına inanıyor, hangi yönlerini benimsiyor inanın tahmin etmek zor.
Şimdi şu yemin metnini bir gözden geçirelim. Bakalım kim ne kadarını benimseyip, ne kadarında hemfikir olacaklar merak  ediyorum elbette.

Yemin Metni

Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine andiçerim.''
Mesela İlk bölümü, mecliste bazı vekillerin inanmadığı bir durum, özellikle de HDP nin meclisa yolladığı vekillerin. 
Soruyorum, hangisi inanıyor bölünmez bütünlüğe. Adamların amacı Türkiyenin bölünmez bütünlüğüne son verip, kendi devletlerini kurmak, bunu da açık açık dillendiriyorlar. Fakat takiyye yapacaklar ya, yine de kolayca yemin edebiliyorlar.
Mesela, iktidar kanadı, hukukun üstünlüğüne asla inanmıyorlar. Eğer zerre kadar inançları olsa, kendi hukuk anlayışlarını dayatarak, hukuk sistemimizi bu denli laçkalaştırıp güvensizleştirmezlerdi.
Mesela Demokratik ve laik Cumhuriyete asla inanmıyorlar. Bunu da açık açık her platformda dile getiriyorlar.
Adalet anlayışı ve İnsan Hakları, kesinlikle iktidarın katlettiği iki değer. En tepedekinden en alt memuruna kadar demokrasiyi ve insan haklarını kaale almayan bir sürü politikalarını sayabiliriz.
Özellikle de Anayasaya sadakat. Cumhurbaşkanı bile işine gelmeyince, anayasayı takmıyor. Bazı kurum ve yetkililer ise özellikle kanunları işletmiyor. İşletse de kendi lehine çevirip öyle iiletiyor.
Yani kısacası, meclisin yarıdan fazlası bu yemin metnini içeren koşullara inanmıyor. Sadece mecbur kaldığı ve hissettiği için yalandan yere yemin ediyor.
Kulak misafiri oldum bir ara, ve Cumhurbaşkanı yemin ederken inanın gülesim geldi. Adam göz göre göre, inanmadığı ve tutmadığı değerler üzerine yemin etti.
Bu Cumhuriyetin kurucu kadrolarına ve Gazi Mustafa Kemal Atatürke selam ve duam olsun. 100 yıl sonra bile insanları yönetebiliyor. Bazılarını, seve seve olmasa da, öpe öpe huzurlarına getirebiliyorlar.
Ne Mutlu Türküm Diyene!..
Kalın sağlıcakla.

 



Bu yazı 1057 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI