Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
SÖYLEMLER FORA


Arslan GÜDEK Mesela...
unyevizyongazetesi@gmail.com
 
 

Ortadoğu’nun zor coğrafyasında askerlerimiz bir operasyon peşinde, ölümüne mücadele veriyorlar. Gün geçmiyor ki şehit haberleri gelmesin. Bu operasyonda yapılmak istenen şey hala tam olarak belli olmasa da, IŞİD denilen insan kasapları ile cansiperane mücadele ediliyor. Bir muamma ile karşı karşıyayız. Hedef belli değil, çünkü her gün başka söylemler duyuyoruz ve anlıyoruz ki yapılmak istenen şey hala kafalarda son şeklini almış değil.

Cumhurbaşkanımız çıkıyor hedefimiz El Bab dan sonra Rakka ve Münbiç diyor, diğer yetkililer ise bu söylemi bile taklit etmekten aciz. Bana kalsa ben Rakka ya yönelmem. Doğruca Münbiç e gider PYD kalıntılarını temizlerim. Çünkü Rakka bizim için bir cehennem gibi duruyor önümüzde. Çok şehit verebiliriz Rakka da. Hala söylüyorum, bu savaş bizim savaşımız değil. Biz yapmamız gerekeni yaptık. Son işimiz kaldı. Fırat Kalkanını tamamlamak. PYD nin peşine düşmeli, oradan da Kandile yönelmeliyiz.

Bu savaşın bizi ilgilendiren tarafı bundan ibarettir. Ordan gerisi bizim için zafer olsa bile çok kanlı olur. Sokmayın evlatlarımızı o cehennem çölüne. Çünkü bu savaş arapların ve sünnilerin Işid e karşı vermeleri gereken bir savaş. Olayın içinden çıkılamaz bir boyutu da o coğrafya nasıl biçimlenecek. Suriye yönetimi işbaşında duracak mı, gidecek mi?. Gitmez ise işler arap saçına dönecek.

ÖSO ne olacak, hangi statü ile oralarda barınacak. Şu an ÖSO ya bizden başka sahip çıkan yok. Bu da demekki işleri gerçekten zor. Böyle devam ederse bizim işimizde zora giriyor. Samimi fikrimi beyan etmem gerekirse, binlerce Suriyeli benim ülkemde Plajlarda cirit atıyor, devleti ve istikrarı zora sokuyor, bizim çocuklarımız orda bunların vatanı için şehit oluyor. Valla bana ters bu işler. Kabul etmem asla böyle bir durumu şahsen.

Herifler T.C. vatandaşı yapılmışlar bile. 3 milyon insan, oy uğruna vatandaş yapılmamalı. Bu insanların vatanı Suriye. Tıpış tıpış gidecekler ve vatanlarını savunacaklar. Eli silah tutabilecek yaşta, 500 bin genç var ülkemizde. Bunlar memleketin çivisini çıkarmakla meşguller. Her olayın içinde ya Kürt’ler ya da Suriyeliler var. Kendi vatanlarını satarak ülkemize kaçan bir sürü çakal bizim huzurumuzu bozuyor. Şimdiden çetelerini oluşturmuşlar ve ortalığı haraca bağlamışlar.

Çocuklar, kadınlar ve yaşlılara elbette sahip çıkmalıyız. Müslümanlık fazifemiz bizim bu. Fakat kimse bize başkasının savaşını kakalamasın. Gidecekler ve vatanları için gerekirse ölecekler. Benim evladım öleceğine onlar şehit olsun. Benim evladımın kanını ucuzlatmayın lütfen. Ölümü, fıtratımız haline getirmeye kimsenin hakkı yok. Kendi vatanlarına sahip çıkmayanlar için yaptığımız bu savaşta, can veren Askerlerimizin Şehit olduğu da şüpheli bence. Çünkü şehadet, kendi vatanın ve halkın için öldüğünde ulaşacağın mertebedir. Bu savaş bizim savaşımız değildir.

Bizim sorunumuz PKK ve türevleridir. Acilen Kandile yönelip oraları pisliklerden temizlemeliyiz. Daha sonra da iç bölgelere girip kalan kırıntıları bir bir yok etmeliyiz. Ancak ondan sonra bizim başımıza bela olan terör belası sona erer. Yeni bir taşeron örgüt sıraya mutlaka koyulacaktır. Biz şimdiden ona göre planlarımızı geliştirmeliyiz. Ona göre çalışmalarımızı yapmalıyız.

Fazla uzatmayalım da, sanırım sorunumuzu kısaca özetledik. Haydi kalın sağlıcakla.



Bu yazı 1365 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI