Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
ORDU-ÜNYE SEÇİMİ KAZANMAK!..


Arslan GÜDEK Mesela...
unyevizyongazetesi@gmail.com
 
 

Seçim zamanı yaklaşıyor, her tarafta hummalı bir çalışma ve mücadele yapıldığı gözüküyor. İktidar partisi, iktidar olmanın avantajı ve maddi gücü ile her türlü manevrayı yapabilme kapasitesine sahip.

Fakat muhalefetin böyle bir şansı yok. Bütün çalışmaları gönüllülük esasına dayalı yapmak zorunda kalıyor. Stratejiler savaşı verilmekte resmen.

Bir resim var ki gerçeği yansıtan, buna iyi bakmak lazım. İktidar partisi bundan önce ki seçimleri %60 üzeri oy alarak tamamladı.

Buna göre hesaplar yapılmalı ve muhalefet partileri dirsek temasını kaybetmemeli. Hangi aday iktidar partisinden oy koparabilir, bunun hesabını yapmak lazım.

Kimsenin görmek istemediği bir realite var, onu da ben söylemeden edemeyeceğim. CHP-İYİ ittifakının oy oranı tahminen %30. Ünye de daha da aşağıda. Yani AKP den oy koparması lazım.

Bu da bu şartlarda mümkün değil. Fakat İdris Bey bunu başarıyor. Hem Ordu, hem de Ünye de bunu yapabileceğini gösterebiliyor. Burada amaç ne ona bakmak lazım.

Amaç iktidara kaybettirmek, ders vermek mi  yoksa ben kazanamasam iktidar kazansın mı. Millet ittifakı bencilliğine devam ederse, korkarım ki her iki şehri de kaybedeceğiz.

İdris beyi ve Veysel beyi destekleseler, iki şehri de İktidarın elinden alabiliriz. İktidar partisine unutamayacağı bir ders verebiliriz. Bu ittifak genel seçimlerde kuruldu. Şimdi neden kurulamıyor.

İnanın Ak Partililerle yaptığım istişarelerde, benim ortaya koyduğum tez endişe yaratıyor. Korkuyorlar ve bunu da dile getiriyorlar.

Benim tahminim,

BÜYÜKŞEHİR

Hilmi Güler % 38

İdris Naim Şahin % 40

Mustafa Adıgüzel % 22

 

ÜNYE,

Hüseyin Tavlı % 37

Veysel İlhan % 35

Berkay Torunoğlu % 28

 

Muhalefet partileri ya anlaşacak ve bir adayı destekleyecekler, ya da her ikisi de kaybedip 31 Mart’tan sonra 1 Nisan şakasını ve Martın sonunda ki Baharı rüyasında görmeye devam edecekler.

İdris bey çok değerli bir kişilik… Veysel Bey ise başlı başına bir değer. Millet ittifakı bu şansı neden dışlıyor anlayamıyorum. Oysa her türlü bu adamlara muhtaç durumdayız. Herkes hesabını kitabını iyi yapmalı. Sanırım kimse dersini iyi çalışmamış.



Bu yazı 894 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI