Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
İŞTE BU OLMADI


Arslan GÜDEK Mesela...
unyevizyongazetesi@gmail.com
 
 

Bir referandum sürecini daha geride bıraktık. Öyle bir referandum yaşadık ki millet olarak, Allah tekrarını göstermesin diyesi geliyor insanın. Bir referandum düşünün ki bütün dünyayı kapsasın. Uzaktan yakından bütün ülkeleri ilgilendiren bir süreç yaşadık hep birlikte.

Bir tarafta trilyonlarca lira harcayarak devletin bütün imkanlarını kullanıp, korku siyaseti ile başarılı olmaya çalışan iktidar mensupları, diğer yanda hiç bir maddi gücü olmayıp, bütün kamoanya boyunca gönüllülük esası ve kendi ceplerinden harcayan bir muhalefet ortaklığı.

Bu kadar orantısız bir mücadelenin sonunda evet oyları kıl payı önde gözükse de ne iktidar ne de muhalefet sevinemedi. Herkesi üzen bir sonuç yaşandı maalesef. Çünkü böylesine emek verilen bir mücadelenin üzerine şaibe ve hile durumları hiç yakışmadı.

Seçim kanununun ilgili maddesinin, “sandık kurulu mührü olmayan zarflarda ki oylar geçersizdir” maddesine rağmen, YSK nın verdiği tamamen taraflı ve sonuçları sabote edici, mühürsüz oyları Ak Partinin isteğiyle kabul etme kararı hiç kimsenin içine sinmedi ve taraflı tarafsız herkezi hayal kırıklığına uğrattı.

YSK gibi kamu yu temsil eden bir kurumun sırf iktidardan yana olmak adına böyle bir kararı almış olması, hem devleti hem de bu kuruma olan güveni zedeler. Nitekim de öyle olmuş, insanların hem devlete hemde bu kuruma olan güveni tamamen tükenmiştir.

Ayrıca sosyal medya üzerinde dolaşan videoları gördükçe kafayı yememek mümkün değil. Adamlar artık utanmayı geçmişler de açık açık usulsüzlük ve hile yaparak pişkin pişkin sosyal medyaya servis ettiriyorlar.

Bir masa başına oturup evet oyuna mühür vurmaktan kolları yorulan mı istersin,suriyelilere açık açık evet oyu kullandıranlar mı istersin, ya da geçersiz ve usulsüz oyları geçerli hale getirmek için sonradan mühürlenme çalışmalarımı istersin. Yazıklar olsun bu zihniyette ki insanlara.

Bu sadece muhalif kanadı zor durumda bırakmaz ki, azcık vicdanı olan, biraz Allah korkusu olan Ak Partili dostlarımızı da üzer. Nitekim de sokakta hangi Ak Partili bir dostumu görsem yüzleri asık çoğunun. Onlar da biliyorlar bu düştüğümüz durumun vehmiyetini.

Fakat bazı trol tabir edilen tetikçiler ise yaptıkları paylaşımlarla halen insanların yaralarını kaşıyıp ortalığı kaos durumuna çekmeye gayret ediyorlar. Bu troller olmasa var ya, inanın bütün kin nefret tohumlarını ekenler bunlar. Hem iktidar, hemde muhalif kanatta var bu trollerden.

Nihayetin de bu referandum bu şekli ile içimize hiç sinmedi. Hiç yakışmadı bizlere. Ülkeyi bir an önce bu durumdan kurtarması gerekenler gereğini yapmalılar. Bu sonuç bu durumuyla kabul edilemez. Zorla kabul ettirilirse de vicdanlar kanar adalet biter. Saygılarımla.



Bu yazı 1290 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI