Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
CİNNET HALİ


Arslan GÜDEK Mesela...
unyevizyongazetesi@gmail.com
 
 

Memleketin geldiği durumu düşündükçe ve sosyal medyaya atılan karşılıklı sataşma paylaşımlarını gördükçe inanın bütün umutlarımı yitiriyorum hayata dair. Herkes birbirini karalama ve küçük düşürmenin peşinde. Öyle de bir durum var ki üzüntümüzü ve acılarımızı paylaşmak varken, kavgayı sataşmayı ve atışmayı yeğliyoruz. Uzun zamandır kimseyle kavgaya girmiyorum, çünkü kalp kırmaktan imtina ediyorum.

Ne söylesek boş. Boş yere birilerini kırıyoruz, dostları üzüyoruz. Değiştiremeyeceğimiz olaylar için kimseyle dalaşmanın da bir mantığı yok. Acılarımız büyük, yolumuz çileli. Günler geçtikçe yaralarımız kabuk bağlamaz oldu. Hatta daha da derinleşir oldu. Ülke olarak, millet olarak cinnet durumuna geldik. Gün geçmiyor ki çocuklarımız ölmesin.

Vicdanlar kararmış, kalpler nasırlaşmış. Ne sesimizi duyan var, ne acılarımızı gören var. Laf laf laf hep duyduğumuz. Hep aynı teranelerle avunuyoruz. Korkar olduk gelecekten. Umut bitti bitiyor geleceğe dair. Sosyal patlamalara gebe sanki yarınlar.

Yazık oluyor bu ülkeye. Bu milletin ödediği bedel yetmedimi. Hayvanların kurban edilmesini tartışan bir ülke iken, insanları, hatta gencecik çocukları kurban veriyoruz. Daha iyiye gideceğini umduğumuz huzur ve refahtan eser kalmadı. Bu milletin genleriyle oynanıyor resmen. İnsanlar mutsuz, insanlar kindar oldu.

Kayseri de yapılan bombalı saldırıdan sonra sosyal medya üzerinden öyle çığırtkanlıklar yapılmakta ki, millet birbirini intikam ve öldürmeye kışkırtıyor. Yakındır önlem alınmazsa Türk ile Kürdü birbirine düşürürler bu melunlar.

Ya bu terörü bitirin, ya da gereğini yapın. Ey bu ülkeyi yönetenler, artık ölüm istemiyoruz. Şehadeti bile midemiz kaldırmıyor artık. Lütfen görün, duyun ve hissedin. İnsanlar yakında birbirini kıracak. Lütfen lütfen lütfen.....

 

İDAM SESLERİ

Değerli arkadaşlar. Sosyal medyada çok yoğun bir şekilde İDAM çığıtkanlığı yapılıyor. Ben de canı gönülden isterim ki, vatan hainleri, sapıklar, tecavüzcüler, katiller ve devleti soyanlar idam edilsin. Fakat Türkiyenin imzaladığı anlaşmalar gereği idamın geri getirilmesi mümkün değil. Bunun aksini söylemek, takiyye yapmak ve yalan söylemektir.

Diyeceksiniz ki bozarız anlaşmaları. Bozamayız çünkü o zaman lehimize olan bir sürü anlaşma da güme gider. Sonra da gider özür dileriz, biz ettik siz etmeyin diye. Devleti yönetenler lütfen akıllarını başlarına alsınlar. İdamın getirilemeyeceği aşikarken milleti kandırıpta olmayacak hayallere saptırmasınlar.

Millet olarak ülke olarak aklıbaşında davranışlar sergilemeliyiz. Zaten insanımızın genlerinde bariz bir hırçınlık mevcut. Yangına körükle gitmeninde bir anlamı yok. Sevgi ve saygılarımla

 

YAKTI DA GİTTİ

Bir nazar eyledi yıldız misali

Öyle derin derin baktı da gitti

Kara gözlerinde şimşekler çakıp

İçimde ateşler yaktı da gitti

 

Bir bakışı vardı sır saklar gibi

Bakmaya çekindim korkaklar gibi

Yatağından taşan ırmaklar gibi

Gönlünden gönlüme aktı da gitti

 

Öyle bir melek ki yok hiç emsali

Duruşu, bakışı gurur timsali

Darağacında bir mahkum misali

Boynuma bir urgan taktı da gitti

 

Anlayıp ses verse suskun çağrıma

Onsuz geçen her gün gider ağrıma

Ezelden yaralı, yanık bağrıma

Aşkın hançerini çaktı da gitti

                           Arslan Güdek 14.12.2016

 

GÖZLERİN

Sen hüzün çiçeğim gönül dalımda

Gözlerimden ürker, kaçar gözlerin

Rengarenk bir sevda şahdamarımda

Her çiçekten fallar açar gözlerin

İdama mahkumum, canın canımda

Layığını bulur göçer gözlerin

 

Cehennem misali kor kor olunca

Bedenim kül olur yakar gözlerin

Rüyama şen şakrak giriverir de

Bir anda hüzünle bakar gözlerin

İstese bir ömür kölesi eder

Boynuma bir zincir takar gözlerin

 

Susuz çöle düştüm, pınar misali

Bir ömür gönlüme akar gözlerin

Ruhumda fırtına koparır bazen

Patlayıp şimşekler çakar gözlerin

Elinde bin parça olsa da kalbim

Liğme liğme eder naçar gözlerin

                        Arslan Güdek 14.02.2015



Bu yazı 1509 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI