Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
ANNELER GÜNÜ


Arslan GÜDEK Mesela...
unyevizyongazetesi@gmail.com
 
 

Anneler gününü kutluyoruz bu hafta. Elleri öpülesi annelerimizin gönlünü alacağız yine irili ufaklı hediyelerle. Senede bir gün hatırlamayalım annelerimizi. Her zaman arayıp soralım ve hayır dualarını alalım. Ben de gittim bir mağazaya ve katı meyve sıkacağı denilen ir robot aldım. Eve getirdim anneme buyur anacığım hediyen dedim.

Dedi ki “oğlum ne gereği var bir sürü masraf etmişsin değermi” deyince evet anne sana değer dedim. 81 yaşında ve meyveleri sert olduğu için yiyemiyor. Dedim ki ” Anne artık buna koyacaksın hangi meyve istiyorsan, düğmesine basacaksın ve sana suyunu hazırlayacak bu makine “ dedim.
Benim güzel anam, bunca yıldır gözümün içine bakan ve bakmaya devam eden tek kadın. Hakkın ödenirmi acaba, hiç sanmıyorum. 9 ay karnında taşıdı, 20 yıl sırtında. Ve hala üzerime titremeye devam ediyor. İnşallah ömrü uzun olurda ben ona her yıl bir hediye almaya devam ederim. Allah Annelerimizi başımızdan eksik etmesin. Onların hayır ve dualarından mahrum bırakmasın.

TERÖR YANIBAŞIMIZDA

Giresun, tam da burnumuzun dibi. Adamlar geliyorlar ve Karadenizin ortasında eylem yapıyorlar. Ve bir Astsubayımızı şehit ediyorlar. Ee hani terörün belini kırmıştık. Her gün şehit her gün gazi üretiyoruz. Böyle giderse Türkiye de huzurlu bir bölge kalmayacak.
Herkes uyanık olsun, PKK bir akşam kapımızı çalarsa şaşırmayın. Gelecekte bizleri nelerin beklediğini tahmin bile edemez olduk. Şunu anladım ki, ne para ne de pul. Önce huzur gerek huzur. Huzurun yok ise ne yapacaksın ki parayı ve malı mülkü.

AH MEMLEKETİM

Ülkede terör olaylarından başımızı kaldıramaz durumdayken, mevcut iktidar tarafından yaratılan ve kaos kokan, can sıkıcı bir mesele gün yüzüne çıkmasın. Yahu kardeşim bu ülkeye bunları yaşatmanın alemi nedir Allahaşkına. Biriniz Cumhurbaşkanısınız, diğeriniz Başbakan. Tam bir dönemeç üzerindeyken ne gereği var dı olağanüstü kongre kararı almaya.

Yakın bir zamanda seçimden çıkmışız. Sn. Ahmet Davutoğlu % 49,5 oy almış. Rakiplerinizin iktidara alternatif olma gibi bir düşünceleri kalmamış, iktidarınız ile ilgili gözle görülen bir tehlike yok iken, neden bu tür bir operasyona girdiniz anlamış değilim. İnsan kendi bindiği dalı kesermi.

ENGELLİLER HAFTASI

Bu hafta biz engellilerin farkındalık yaratma haftası. Ülke genelini ilgilendiren sorunlar tamamen yerlerinde durmakta. 2022 maaşı tırpan yemeye devam ediyor.eve giren net para kişi başına bölünüyordu ve ona göre maaş veriliyordu engelliye. Bizler bunun yumuşatılmasını ve engellinin evine olan katkısını baz almak gerek diye isyan ederken, sağolsunlar, yeni torba yasasında bu kez aile dışına taşırma 
düşüncesi ortaya çıktı. Amcanız zenginse sizin maaşınız her an 
kesilebilir  noktasındayız.
Gelirlerin yüksek hesaplanarak insanların bakım maaşlarını keserek bir de üzerine binlerce lira tutarında cezalar yazıldı. Düzeltilmesi ve cezaların kaldırılması için feryat ettik, çare diledik. En küçük bir kıpırdama bile yok görünürde. Zannediyorum Hükümet, engellinin oyları garanti nasıl olsa diye kılını kıpırdatmıyor. İnsanlar bir umutla bekliyorlar bu sorun belki düzeltilir diye. Umutlar başka bahara kaldı sanki.
Raporlardaki keşmekeş, akülü araçlardaki çifte standart, tekerlekli sandalyede ki aldatmaca hala devam ediyor. Bunu düzeltmek için de çaba sarfeden yok zaten. İstihdam yine yerlerde sürünüyor. Hükümet kurumlardaki kadrolarda 21 bin küsur engelli açığına rağmen hala üçer beşer alımlar yapmakta.
Bizler de çıktık sokaklara ve engelli haftası kutlamaları yapıcaz. Kutlanacak neyimiz varsa artık. Engelli camiası bu kadar kolay lokma olmaya devam ederse, 2 tabak yemeğe bütün ideallerini peşkeş çekerse, bir olup diri olup, güçlü olma yoluna gitmezse, daha çok günler haftalar ve yıllar sürünerek kutlama yapmaya devam ederler.
Kaç dönem oldu ki milletvekilleri derneğimizin kapısını açma zahmetine girmedi. Çıkıp ta, arkadaşlar nedir sıkıntılarınız, nedir dertleriniz demeye tenezzül etmediler. 2022 var nasıl olsa, bakım maaşlarınıda verdik sorunlar bitti. Oysa dağ gibi sorunlarımız var. Dile getirmeye bile korkar olduk, haberleri yok.
Dedem derdi ki; İş olacağına varır, valla ne diyim, Bu Millete Dar gelen Bana Bol gelir. 
Sevgi ve saygılarımla.



Bu yazı 1895 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI