Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


KURALLARA UY; BAYRAĞI AL!
Ünye Belediyesinin uygulamaya koyduğu “Beyaz Bayrak” uygulaması fırınların ve gıda sektöründe rol alan işletmelerin sağlıklı ve hijyenik ortamda üretim yapmaya teşvik etmeyi amaçlıyor.

KURALLARA UY; BAYRAĞI AL!



Ünye Belediyesinin uygulamaya koyduğu “Beyaz Bayrak” uygulaması fırınların ve gıda sektöründe rol alan işletmelerin sağlıklı ve hijyenik ortamda üretim yapmaya teşvik etmeyi amaçlıyor.

Hijyen kurallarını ve işyerlerinde aranan şartları kapsayan bir takım soruların yetkililer tarafından sorulmasının üzerine, puanlama yapılarak derecelendirmeye gidilen uygulamada 90 ve üzerinde puan alan işletmeler “Beyaz Bayrak” almaya hak kazanıyor.

Tarım İlçe Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Ruhsat Müdürlüğü, Gıda Odası ve Ticaret Odasının işbirliği ile oluşturulan uygulama hakkında bilgi veren Tarım İlçe Müdürü Yetkin Esen, konuyla ilgili şunları söyledi.

 

“Bölgede ilk defa uygulanacak olan bu proje, Ünye Belediyesinin uygulamasıdır. Biz müdürlük olarak gıda üreten ve tüketen sektörleri denetim ve kontrol altına alarak insanlara daha sağlıklı ortamda hizmet sunulmasını hedefleyerek kaliteyi artırmayı amaçlıyoruz.

Ramazan ayı boyunca tüm fırınlarımızda “Beyaz Bayrak” uygulaması yapacağız. Bu uygulama sadece fırınlarla sınırlı olmayıp, zamanla tüm gıda sektörlerini kapsayacaktır.”dedi.

 

Ordu genelinde ilk kez Ünye’de başlayacağını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “işyeri sahipleri bu uygulamanın içerisinde olmak istiyorlarsa bize başvurmaları gerekmektedir.”diyerek, bu uygulamanın 5 birim tarafından oluşturulduğunu ve denetimlerin %70’inin Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından yapılacağını, ayrıca 90 puan ve üzerinde puan alan işletmelerin “Beyaz Bayrak” almaya hak kazanacaklarını vurguladı.

Çamyar ayrıca, 70’in üzerinde bulunan fırınların denetlenmesinin ardından sırasıyla pastane ve lokantalarında denetleneceğini belirterek, ilk kez Gürcüoğlu fırınında yaptıkları uygulama sonrasında aranan şartların ve hijyen kurallarının neler olduğunu açıklayan form hakkında bilgi ve puanlandırma konusunda bilgi verdi.

 

Uygulama formunda yer alan sorular şöyle. 




Bu haber 1226 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI