Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Uluslararası Eğitim Adı “Doğa Koleji” Ünye’de…
Akdora Koleji olarak bilinen ve Ünye-Fatsa karayolu üzerinde bulunan özel okul, yerini Türkiye’de ve dünya marka olmuş Doğa Kolejine bıraktı.

Uluslararası Eğitim Adı “Doğa Koleji” Ünye’de…



Akdora Koleji olarak bilinen ve Ünye-Fatsa karayolu üzerinde bulunan özel okul, yerini Türkiye’de ve dünya marka olmuş Doğa Kolejine bıraktı.

Akdora Koleji, yeni eğitim döneminde faaliyetlerine son vererek, yerini Doğa Kolejine bırakıyor.

Konuyla ilgili basına açıklama yapan Doğa Koleji Yöneticileri, eğitimde Ünye’yi seçme sebeplerini, eğitimdeki başarılarını ve Doğa Koleji farkını şöyle açıkladılar.

 

“Türkiye’nin En Büyük, K12 Düzeyli Eğitim Kurumuyuz.”

Ünye Doğa Koleji Yöneticileri Doğa Kolejini Ünye’ye getirme sebeplerini ve Doğa Kolejinin başarısını ve farklılıklarını yaptıkları basın toplantısında dile getirdi.

Türkiye’nin en büyük eğitim markası Doğa koleji, önümüzdeki eylül ayından itibaren eğitime başlayacak.

Anaokulundan liseye kadar her kademede eğitim verilecek. Eğitim sistemimizde teknoloji ağırlıklı olacak; Akıllı tahtalarla çalışacağız. Sınıf alanlarımızda bir takım değişiklikler olacak. Kapalı spor alanlarımız olacak. Onun dışında havuzumuz olacak. Hem fiziki hem de eğitim açısından değişiklikler olacak.

Doğa Koleji, Samsun ve Ordu’dan sonra Ünye’de de eğitim vermeye devam edecek ve böylece Doğa Kolejinin farkını Ünye’de yaşamış olacak.

82 tane kampüsümüz, yaklaşık 55 bin tane de öğrencimiz var.  Türkiye’nin en büyük K12 düzeyli eğitim kurumudur. Şu an mevcutta 230 öğrencimiz var. Önümüzdeki yıl bu rakamın 400-450 olacağını tahmin ediyoruz.

“Şartlar Uygun Olduğu Zaman Doğru Kurumları Doğa Koleji Yapma Politikası İçerisindeyiz”

35-40 civarında eğitimci arkadaşlarımız var burada. Başarılı bir kolej…  Biz buradaki eğitimci arkadaşlarımıza Doğa felsefesi nedir, Doğa eğitim sistemi nedir bunları aktaracağız. Ve niyetimiz onlarla beraber yolumuza devam etmek olacak. Bizim niyetimiz insanlarla yolumuzu ayırmak değil, en az onlar kadar başarılı arkadaşlarımıza da kapılarımızı açmak…

Çünkü 250 mevcutlu bir okulun 450’lere çıktığında başka eğitimcilere de ihtiyaç duyacağız.

Ünye’yi tercih etme sebebimiz, biz kampüslerimizi kurmadan önce fizibilite çalışmaları yapıyoruz, şartlar uygun olduğu zaman doğru kurumları Doğa Koleji yapma politikası içerisindeyiz; o yüzden Ünye’yi yeni kampüs yerimiz olarak uygun gördük.

Ordu Kampüsümüzde başarı yaşadık aynı başarıyı Ünye’de de yaşayacağımızı tahmin ediyoruz.

 

“ Başarılarımız Tesadüfen Olmadı”

Kampüsümüz, bir tabela değişikliği değil, tamamen bir değişiklik yaşayacaktır.

Eğitim artık çağdaş bir eğitim anlayışına geçti. Doğa Koleji teknolojiyi çok kullanan bir kurum.

Türkiye genelinde SBS başarı derecemiz, 37 bin öğrenci içerisinde Türkiye 1.’si, Türkiye 11.’si gibi başarılara imza attık. Bunlar tesadüfen olmadı.

Bazı üniversiteler bizim öğrencilerimizi almak için burs veriyorlar.”şeklinde konuştu.

 

“Doğa Kolejinin Markasına Ve Eğitim Sistemine Çok Güven Duyduk”

Doğa Koleji Kurumsal Gelişim Departmanı Ortaokul ve Lise Yöneticisi Murat İnci, 2007’de eğitime başlayan Akdora Koleji’nin 6 yıllı eğitim sürecinin ardından Doğa Koleji ile yollarına devam etmelerinin sebebini, Doğa Kolejinin markasına ve eğitim sistemine çok güven duymaları olarak açıkladı.

Akdora şu zamana kadar ne dini ne de siyasi bir çizgi izlemedi diyen İnci, “biz eğitimimizde sadece başarıyı hedefledik” dedi. İnce şöyle devam etti;

“Ünye Doğa Koleji sadece Ünye’ye değil, aynı zamanda çevre ilçelere de eğitim vermeyi hedefliyor. Kumru, İkizce, Terme ve Fatsa gibi ilçelerden de öğrencilerin olacağına düşünüyoruz.

 

“Okul Binamız Akıllı Bina Haline Dönüşecektir”

“Eğitim başarımız sadece ulusal değil, uluslar arası platformda kendine yer edinmiştir.” Diyen İnce, “Doğa Koleji sportif faaliyetlerle uluslar arası faaliyetlerle başarı göstermiştir.

Okulumuz eğitim yılının bitmesi ile birlikte 4 Haziranda büyük bir tadilata girecektir. Yer zemini haricinde okulun tamamı tadilat görecek, okul binamız akıllı bina haline dönüşecektir.

Önceki eğitim sistemimizde Akdora olarak bilinen okulumuzun yatırımcı firması Çamlık Limited Şirketi idi. Doğa Koleji olarak devam edeceğimiz sistemde yatırımcı firmamız Hekimler Limited Şirketi olmuştur. Eğitim alanlarıyla ilgili Doğa Koleji adıyla devam ediyor.

Önümüzdeki sene Karadeniz’de kampüs sayımızı 26’ya çıkarmayı düşünüyoruz.”dedi.

 

SON TEKNOLOJİYLE EĞİTİM ÜNYE’DE…

Ünye Doğa Koleji; fiber internet kullanımı, Android alt yapısı, sınıf önü info ekranları ve akıllı tahtalarla donatılmış 29 dersliği ile öğrencilere interaktif eğitim imkanı sağlıyor.

6 bin 600 metrekare kapalı alanı içerisindeki Ünye Doğa Koleji, öğrencilere geniş bir alanda, kampüs havasında eğitim imkanı sağlıyor. Kampüs içerisinde ayrıca, Apple sınıfı, açık-kapalı spor salonları, sanat sokağı, kafeterya, 300 kişilik konferans salonu ve öğrencileri “Doğa Konseptli eğitim “ vizyonuyla buluşturacak ekoloji dersliği ve uygulama serası yer alıyor. Bu vizyon ile spor etkinliklerinin içinde izcilik, dağcılık ve binicilik sporu da yer almaktadır. HABER / Meral KORKMAZ




Bu haber 4095 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI